Van der Elst over Genk, Union en Antwerp: “Kan niet zeggen wie favoriet is”

Van der Elst over Genk, Union en Antwerp: “Kan niet zeggen wie favoriet is”

22 april 2023 om 12:14

De laatste speeldag van de reguliere competitie is aangebroken. Bij een aantal clubs is het bang afwachten of ze hun doelen nog kunnen realiseren door een deelname aan de play-offs. Bovenaan het klassement willen ze vooral nog die laatste punten sprokkelen om met een goed gevoel de Champions’ Play-Off in te gaan.

Gaat de top vier, zoals die er nu staat, in dezelfde volgorde de Champions’ Play-Off induiken? Die vraag behandelen René Vandereycken en Franky Van der Elst in Het Nieuwsblad. Gaat KRC Genk nog als leider in de Play-offs starten? “Moeilijk te zeggen”, klinkt het bij Vandereycken. Hij merkt de moeilijke verplaatsing naar Charleroi op. “Maar eigenlijk zou het leuk zijn mochten Genk en Union met gelijke punten aan die play-offs beginnen. Dan maakt de halvering eindelijk geen verschil”, geeft de analist aan. “Sowieso wordt het een boeiende titelstrijd. Met Antwerp er nog bij als kandidaat is het spannend tot en met.”

 Volgens Van der Elst kan je moeilijk stellen wie er nu absolute favoriet is voor de titel. “Het ligt zo dicht bij elkaar dat je niet kan zeggen wie favoriet is”, gelooft Van der Elst. “Genk heeft Onuachu een tijdje gemist, maar tegen Anderlecht stond het toch weer op. En Union ligt nu wel uit de Europa League, maar die gaan daar geen last van hebben. Wat dat betreft, start iedereen op gelijke voet.”

Vandereycken merkt een derde op. Antwerp start misschien niet op gelijke voet. “Antwerp niet, hè, want die spelen eerst nog de bekerfinale. Van Bommel heeft het daar goed voor elkaar.” Van der Elst is evenzeer onder de indruk van het werk van Van Bommel. “Klopt. Zeker gezien al die geblesseerden die hij al had, levert hij heel goed werk. Hij blijft ook altijd rustig.”