Mulder en Degryse over Mannaert en keuzes Club Brugge:

Mulder en Degryse over Mannaert en keuzes Blauw-zwart: "Wordt linkeballen"

22 april 2023 om 11:15
Laatste update: 22 april 2023 om 11:45

Club Brugge draait verre van het perfecte Jupiler Pro League-seizoen. Blauw-zwart staat op de 5e plaats en heeft plaatsing voor Play-Offs 1 niet in eigen hand tijdens de laatste speelronde. Jan Mulder en Marc Degryse gingen in op de scheve verwachtingen van Club Brugge en de belangrijke rol van algemeen manager Vincent Mannaert.  

"Maar als de lat op 2 meter en 10 ligt en je komt maar aan 1 meter 70, dan word je toch wakker met een... kater", vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws metaforisch over de verwachtingen van Club Brugge op Europees voetbal ten opzichte van de realiteit.

"Eigenlijk is het belangrijkste bij Club volgend seizoen: Vincent Mannaert", zei Mulder over het belang van de algemeen manager voor Club Brugge en prestaties tijdens het komende seizoen.

"Als hij zijn probleem niet onder controle krijgt, is het over. En als hij straks sportief niet de juiste keuzes maakt, wordt het linkeballen", aldus Degryse, die wel meent dat Mannaert een tweede kans moet krijgen bij Club Brugge, maar die ook wel echt moet gaan grijpen.

Club Brugge moet hopen op verliespunten van KAA Gent tijdens de laatste speelronde. Zelf dient Club de volle 3 punten te pakken tegen KAS Eupen om de kansen op Play-Offs 1 te maximaliseren.