Van der Elst en Vandereycken over 4e plaats:

Van der Elst en Vandereycken over 4e plaats: "Ook bij Club mis ik leidersfiguren"

22 april 2023 om 10:40
Laatste update: 22 april 2023 om 11:45

De laatste speelronde van de Jupiler Pro League is aangebroken. Zowel KAA Gent, Club Brugge en Standard maken kans op plaatsing voor Play-Offs 1. Analisten René Vandereycken en Franky Van der Elst bespreken de kansverhoudingen van de clubs. 

"Gent komt net terug van Engeland, waar het een ontgoocheling opliep. Wat als het straks op achterstand komt?", vertelde Vandereycken aan Het Nieuwsblad over de mogelijkheid dat Gent het toch nog verspeelt tijdens de laatste speelronde van het seizoen.

"Wat ik wel weet, is dat als Gent het haalt, het nog iets blijer zal zijn dan normaal, omdat het ten koste van Club is", zei Van der Elst over de extra lading van het pakken van een 4e plek door Gent ten koste van Club Brugge.

"Ook bij Club mis ik leidersfiguren, die ervoor zorgen dat je als groep met tegenslagen kunt omgaan", aldus Vandereycken die toch denkt dat een verrassing er niet in zit en Gent er gewoon vandoor gaat met de 4e plek.

In de Jupiler Pro League is KAA Gent zeker van de 4e plek als de club het duel tegen KV Oostende winnend afsluit. Als dat niet gebeurt, maken Club Brugge en Standard kans om tijdens de laatste speelronde de club van de 4e plek af te stoten.