De Mil (Club Brugge) kijkt niet naar uitslag KAA Gent: “Het zal voelbaar zijn”

De Mil (Club Brugge) kijkt niet naar tussenstand KAA Gent: “Eervolle uitslag”

21 april 2023 om 15:45

Club Brugge maakt nog een kans op een plek in de Champions Play-Off, maar het is afhankelijk van het resultaat bij KAA Gent. Rik De Mil gaf een persconferentie en liet zich uit over de laatste speeldag van de reguliere competitie.

De Mil en Club Brugge nemen het op tegen KAS Eupen. KAA Gent speelt tegen KV Oostende. "Ik heb nog geen lijntje gelegd naar de kust en dat zal ik ook niet doen. Ik weet niet hoe de situatie daar is, het zou kunnen dat KVO nog een laatste keer wil uitpakken in 1A. Ik hoop dat het nog voor een eervolle uitslag wil gaan en dat ze een professionele en mooie scherprechter willen zijn."

Tijdens de wedstrijd zal het resultaat van KAA Gent wel duidelijk zijn, weet De Mil. "We zullen toch weten wat er daar gebeurt door het publiek. Het zal voelbaar zijn. Maar ik wil het niet horen van iemand op de bank. Het mag geen invloed hebben. Daar zullen we de spelers ook op voorbereiden. We willen de match hoe dan ook winnen om zo met een goed gevoel de Play-Offs in te gaan."

Club Brugge had uiteraard op een ander seizoen gehoopt. "Het is hoe dan ook ongelooflijk zonde dat we hier nu staan. We zijn afhankelijk van anderen en dat was voor het seizoen niet zo voorzien. Daar kan je uren over nadenken, maar we zitten nu op een andere weg en kijken weer naar de toekomst”, citeert Sporza De Mil.