"Hopelijk breekt Trésor mijn record en maakt hij KRC Genk kampioen"

21 april 2023 om 12:00
Laatste update: 21 april 2023 om 13:32

Mike Trésor is aan een uitstekend seizoen bezig bij KRC Genk. Hij zit inmiddels aan twintig assists en komt gevaarlijk dicht bij het record van Branko Strupar. Hij verzamelde in het seizoen 1998-1999 nog 22 assists. 

Strupar hoopt alvast dat zijn record verbroken wordt. "Omdat het Genk aan zijn vijfde titel kan helpen. Ik ben in de eerste plaats supporter van de club en records zijn er om verbroken te worden", zo vertelt Strupar bij Het Belang Van Limburg"Ik ben geen egoïst, anders had ik als spits niet zoveel assists achter mijn naam staan. Ik heb altijd geprobeerd om het overzicht te behouden."

Strupar ziet weinig gelijkenissen tussen hem en Trésor. "Misschien hebben we onze gave traptechniek gemeen. Voor het overige zijn we totaal andere types. Hij is meer een flankaanvaller en ook een stuk sneller dan ik. Anderzijds scoorde ik vaker. Aan hoeveel zit hij? Acht? Ik maakte dat seizoen ook achttien goals. (Schatert) Dat record van goals plus assists zal hij dus wel niet verbeteren."

Strupar speelde uiteindelijk van 1994 tot 1999 bij KRC Genk. Daarna was hij nog actief bij Derby County en Dinamo Zagreb, maar door blessureleed kwam hij bij geen van beide clubs og veel in actie.