Union en Geraerts zetten alles op de titel

Union blijft niet bij de pakken neerzitten: "Vanaf nu alles op de titel"

21 april 2023 om 11:01

Union SG is bezig aan een goed seizoen en moest donderdag toch het Europese toneel verlaten na een zware nederlaag tegen Bayer Leverkusen. De Brusselaars kunnen zich nu wel volledig focussen op de Belgische competitie én vol voor de titel gaan.

Union mag wel terugblikken op een goed Europees seizoen, al wilde coach Karel Geraerts daar niet aan denken na de partij. "Nu heb ik het nog te moeilijk om te zeggen dat ik heel trots ben. De ontgoocheling overheerst", gaf hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Mijn ploeg verliest niet graag, zeker niet in een thuiswedstrijd op zo een belangrijk moment. Maar iedereen heeft gezien dat we tegen een heel goede ploeg hebben verloren: achteraan, in het middenveld en aanvallend."

Ondanks die jammerlijke uitschakeling kijkt Geraerts al uit naar de nabije toekomst en de titelstrjid in onze competitie. "Vanaf nu denken we aan ons laatste doel. We gaan nu proberen nog zeven matchen zo goed mogelijk af te werken. Dit Union zal voluit voor de titel gaan, dat mogen we nuchter zeggen zonder op te scheppen", besloot hij.

Union staat momenteel op de tweede plek in de stand, met twee punten achterstand op leider KRC Genk. Als het zondag wint van KV Kortrijk en Genk ziet verliezen van Sporting Charleroi eindigt het de reguliere competitie nog als leider.