Verbruggen laat zich uit over einde seizoen

Rampscenario dreigt voor RSC Anderlecht: "Dat zou niet passen bij de club"

21 april 2023 om 10:45

Voor RSC Anderlecht zit het Europese avontuur erop na een pijnlijke uitschakeling tegen AZ. Geen Europese wedstrijden meer, maar ook het Belgisch voetbalseizoen dreigt er al snel op te gaan zitten voor de Brusselaars. Dat wil Bart Verbruggen echter voorkomen.

Anderlecht staat momenteel op een tiende plek in de stand en dreigt dus de Europe Play-Offs te missen. Als het zondag geen goed resultaat neerzet tegen KV Mechelen, zit het seizoen er al op voor de Brusselaars. "Je moet het zo snel mogelijk uit je systeem krijgen, want zondag loert al om de hoek", vertelt Verbruggen bij Gazet van Antwerpen.

"Je hebt geen keus. Die hele belangrijke wedstrijd moeten we winnen en hopen dat de concurrenten punten laten liggen. Dan kunnen we toch nog verdergaan met ons seizoen", gaat hij verder. Verbruggen weet dan ook wat hem te doen staat. "Anderlecht mag echt nog geen vakantie hebben in april, dat zou niet passen bij de club. We gaan er alles aan doen om er zondag voor te zorgen dat ons seizoen verder", besluit hij.

Anderlecht moet zondag winnen van KV Mechelen, maar moet ook hopen op puntenverlies van Charleroi en Cercle Brugge op hetzelfde moment. Gebeurt dat niet, is het rampscenario voor Anderlecht helemaal voltooid.