Tedesco belde Lukaku meteen na racisme-incident

Tedesco belde Lukaku meteen na racisme-incident: "Ik voelde spijt, een schande"

15 april 2023 om 10:52
Laatste update: 15 april 2023 om 11:05

Romelu Lukaku kreeg op bezoek bij Juventus (nog maar eens) racistische verwensingen naar het hoofd geslingerd. Die bekocht hij zowaar met een ... uitsluiting. Voor de Rode Duivel is de maat helemaal vol. Hij krijgt daarbij alle steun en begrip van bondscoach Domenico Tedesco.

De nieuwe trainer van de Rode Duivels lijkt dicht bij zijn spelers te staan en die aanname wordt nu bevestigd. Toen Lukaku in het oog van de racismestorm belandde, nam Tedesco onmiddellijk contact met hem op. "Racisme heeft nergens zijn plaats, en nog in het minst in de sport", herhaalt de Italiaanse Duitser de boodschap die hij deelde met Lukaku, bij RTBF

Meteen na het duel met Juventus hing Tedesco al aan de telefoon. "Eerlijk gezegd voelde ik veel spijt voor hem", vertelt hij over dat gesprek. "Het is een schande. Jammer genoeg is het gebeurd." Toch geeft Lukaku hem een veerkrachtige indruk. "Hij is sterk. Hij is ook voldoende intelligent om te begrijpen dat je overal idioten en domme mensen vindt."

Tussen Tedesco en Lukaku lijkt het dus uitstekend te klikken. Dat bleek ook uit zijn prestaties in het vorige interlandluik. Bij het debuut van de nieuwe bondscoach scoorde Big Rom prompt een hattrick in Zweden. Daar kwam nadien nog een treffer bovenop in de knappe 2-3-oefenzege bij Duitsland.