Bakayoko sluit niet uit voor Ivoorkust te kiezen

Rode Duivels kunnen nog jonge pion verliezen aan Ivoorkust: "Voel een sterke band"

14 april 2023 om 20:46

Onder Domenico Tedesco kregen heel wat nieuwelingen een kans bij de Rode Duivels en lijken de spelers met een dubbele nationaliteit dus ook voor ons land gekozen te hebben. Zo ook PSV-speler Johan Bakayoko, al bestaat de kans dat hij toch nog voor een ander land zal uitkomen.

De negentienjarige flankaanvaller kan ook uitkomen voor Ivoorkust, waar hij nadrukkelijk mee blijft flirten. De FIFA laat ook toe dat spelers die voor hun 21ste verjaardag nog geen drie competitieve wedstrijden hebben gespeeld voor hun land nog te veranderen, waardoor Bakayoko nog steeds voor Ivoorkust kan uitkomen.

De speler van PSV sluit ook niet uit dat hij nog voor Ivoorkust kiest. "Voor mij zijn België en Ivoorkust eigenlijk als mijn moeder en vader. Twee landen waar ik een geweldig gevoel bij heb en mezelf mocht ontwikkelen", geeft hij aan in Eindhovens Dagblad.

"Mijn ouders komen allebei uit Ivoorkust, maar hebben elkaar in België ontmoet. Daar ben ik geboren en heb ik alle kansen gekregen, maar de band met Afrika voel ik ook heel sterk. Van de bondscoach van Ivoorkust heb ik nog niet gehoord of er plannen met mij zijn. Als die er zijn, wordt het een ontzettend moeilijke keuze", besluit hij.