Van Bommel na Antwerp - Cercle Brugge

Van Bommel na Antwerp – Cercle Brugge: “Vond het geen moeilijke wedstrijd”

9 april 2023 om 19:55

Mark van Bommel, de hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, reageert op de 2-1 overwinning van Antwerp op Cercle Brugge. Antwerp won de wedstrijd uiteindelijk via een dubieuze penalty die binnen werd geschoten door Toby Alderweireld.

Van Bommel vertelt dat Antwerp volgens hem niet een hele moeilijke wedstrijd heeft gehad tegen Cercle Brugge. "Het klinkt misschien gek, maar ik vond het geen moeilijke match voor ons”, citeert Sporza van Bommel. Volgens van Bommel had Antwerp het in de eerste helft al kunnen beslissen. “Als we daar op 1-0 waren gekomen, denk ik dat de match al gelopen was.”

Van Bommel begrijpt dat het achteraf gezien moeilijker wordt wanneer je op achterstand komt. “Maar dan moet je geduldig blijven en dat heb ik vooraf en tijdens de rust ook gezegd. Kansen komen wel, dat is ook de kracht van deze ploeg”, vertelt Van Bommel.

Van Bommel reageert ook nog op het late penalty moment wat uiteindelijk de zege voor Antwerp betekende. "Bij die penalty reageerde ik gelijk omdat ik zag dat het hands was, al had ik niet in de gaten dat het in de zestien was”, besluit van Bommel.

Door de overwinning van Antwerp komt de ploeg weer een stuk dichterbij de top twee van de Jupiler Pro League. Het gat met nummer twee Union SG is nu nog slechts drie punten. Koploper Genk heeft op dit moment nog twee punten meer dan Union.