Antwerp wint na discutabele penalty van Cercle

Antwerp vecht zich voorbij Cercle na eigen doelpunt en discutabele strafschop

9 april 2023 om 17:53

Royal Antwerp FC heeft optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van Union. Het won met 2-1, maar had daar wel een bijzonder discutabele strafschop voor nodig waar men bij Cercle Brugge ongetwijfeld niet over te spreken is.

Zowel Royal Antwerp FC als Cercle Brugge konden een goede zaak doen in het klassement. Voor Antwerp was het puntenverlies van Union welgekomen, terwijl Cercle Brugge concurrent Anderlecht ook niet zag winnen.

Bij Antwerp kon men ook weer een beroep doen op de herstelde Vincent Janssen, die voor het eerste gevaar van The Great Old wist te zorgen. De meeste kansen bleven ook voor de thuisploeg, al werd doelman Majecki ook amper in de problemen gebracht.

In het slot moest Majecki nog een mooie redding uit de handschoenen toveren en Butez een bal uit zijn netten halen. Kort voor rust kreeg Ghobo de bal tot bij een infiltrerende Hotic, die de 0-1 op het scorebord wist te zetten.

Bij de rust greep Van Bommel in en mocht Michel-Ange Balikwisha in de kleedkamer blijven. Gyrano Kerk was voor zijn vervanger en moest voor de doelpunten gaan zorgen. Antwerp kwam echter slordig uit de kleedkamer en gaf de bal volledig aan Cercle.

Toch was het Antwerp dat via nota bene invaller Kerk wist te scoren en weer op gelijke hoogte leek te komen en een uur voetballen. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel van Ritchie De Laet tijdens de opbouw van de treffer.

Twintig minuten voor tijd kon het thuispubliek dan toch echt vieren na een bijzonder ongelukkig eigen doelpunt van Popovic. Alles te herdoen voor Cercle, dat meteen na de gelijkmaker wel enkele goede kansen bij elkaar wist te voetballen.

Uiteindelijk kreeg Antwerp dan toch de voorsprong op een schoteltje aangeboden na een makkelijk gefloten strafschop na hands van Somers. Toby Alderweireld bedankte voor het grote geschenk en schoot de 2-1 eindstand in doel.