Memphis richt zich tot topvoetballers racisme-rel Lukaku: 'Handen ineen slaan'

Memphis richt zich tot topvoetballers racisme-rel Lukaku: 'Handen ineen slaan'

7 april 2023 om 12:02

Memphis Depay roept meerdere collega-voetballers op om in actie te komen tegen racisme. Eerder deze week werd Romelu Lukaku racistisch bejegend tijdens de bekerwedstrijd tussen Juventus en Internazionale (1-1).

Op Instagram plaatst Memphis een foto van Lukaku na diens doelpunt. De Rode Duivel tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker en maakte met een gebaar duidelijk dat er geen plaats is voor racisme. De scheidsrechter van dienst beoordeelde dit als provocerend juichen en gaf Lukaku een tweede gele kaart. 'Ik ben blind en doof voor de buitenwereld, maar nooit voor racisme. Het wordt tijd dat alle atleten de handen ineenslaan zodat we deze kwaal kunnen behandelen zoals dat zou moeten', schrijft Memphis.

De Atlético Madrid-aanvaller tagt onder meer Kylian Mbappé, Paul Pogba, Virgil van Dijk, Marcus Rashford, Neymar, Clarence Seedorf en Vinícius Júnior in zijn bericht. 'Als we samen komen, kunnen we dingen pas echt veranderen. Want deze organisaties gaat het niet voor ons doen', verwijst Memphis naar de voetbalbonden.

Mbappé, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi, Rashford en Reece James laten met emoji's weten achter de oproep te staan. Lukaku is door zijn rode kaart voor een wedstrijd geschorst. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay)