Internazionale steunt Lukaku

Internazionale spreekt steun uit voor Lukaku na racistische spreekkoren

5 april 2023 om 12:25

Rode Duivel Romelu Lukaku krijgt steun van zijn club Internazionale. De ploeg steekt Lukaku een extra hart onder de riem na de racistische uitingen die Lukaku ontving van de supporters van Juventus. Lukaku scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker, juichte op zijn gebruikelijke manier en werd bestraft met een tweede gele kaart.

Internazionale heeft als volgt op het incident met Lukaku gereageerd. "We herhalen onze steun, genegenheid en solidariteit aan het adres van Romelu, we willen krachtig herhalen dat we ons verenigen tegen racisme en alle vormen van discriminatie”, meldt Internazionale via de officiële kanalen.

Internazionale herkent dat voetbal ook emotie is, maar dat wat er gister gebeurde niet door de beugel kan. "In voetbal en sport moeten we onze emoties kwijt kunnen, maar moeten ook duidelijke en gedeelde waarden naar voren komen. Dat is niet wat we gisteravond zagen in de laatste minuten van de halve finale van Coppa Italia in Turijn."

Internazionale sluit af door nogmaals de steun aan Lukaku te herhalen. "Daarom herhalen we al onze steun, onze genegenheid en onze solidariteit aan Romelu Lukaku, net als de rest van de voetbalwereld. Forza Rom, we staan achter je!"