Vandenbempt: ‘Gent volgende week nog boven Club Brugge, dan is het gespeeld’

Vandenbempt: ‘KAA Gent heeft het voordeel, Club Brugge zet te laat eindsprint in’

3 april 2023 om 11:04

Club Brugge en KAA Gent wisten afgelopen weekend overtuigend te winnen. Gent prijkt momenteel op de felbegeerde vierde plek, Club Brugge staat op een vijfde plek in de achtervolging. Peter Vandenbempt gelooft dat Gent het voordeel heeft. 

De analist bij Sporza merkt een grote strijd op voor de vierde plek. Toch gelooft hij dat Gent weleens het voordeel zou hebben. Sterker nog… ‘Als Gent na volgend weekend nog steeds voorstaat op Club Brugge, denk ik dat de beslissing valt’, aldus Peter Vandenbempt. Eén punt is daarvoor zelf al voldoende. Op basis van de gewonnen wedstrijden blijft Gent aan de leiding bij een gelijkspel, ook als Club tegen Seraing wint.

Volgens Vandenbempt heeft het te lang geduurd vooraleer Club Brugge opnieuw ging voetballen. ‘Het kan zijn dat Club Brugge klaar is voor de eindsprint, maar het kan ook zijn dat de blauw-zwart deze sprint te laat heeft ingezet’, lezen we op Sporza. Vandenbempt merkt verder ook gewoon op dat Gent erg solide oogt de laatste weken.

Hij verwacht dan ook geen afzwakking bij de jongen van Hein Vanhaezebrouck. ‘Gent is veel verder dan in de wedstrijden waar ze hopeloos verloren van Union. Ik denk dus dat het voordeel nog steeds bij AA Gent ligt’, besluit Vandenbempt op Sporza.