De Mil tevreden bij Club Brugge: "We hebben stappen vooruit gezet"

3 april 2023 om 07:00

Club Brugge heeft met 0-3 gewonnen van KV Mechelen. Coach Rik De Mil was tevreden en zijn team opnieuw een stap vooruit zetten. 

"Ik heb een team gezien dat wou druk vooruit zetten en die de tegenstander hoog probeerde vast te zetten", zo vertelde De Mil op de officiële website. "Ook in ons voetbal hebben we stappen vooruit gezet, denk ik. In omschakelmomenten kunnen we het zeker nog beter doen. Als we bepaalde situaties beter uitspeelden, konden we hier nog meer scoren."

Ondanks die zege blijft Club wel vijfde, net buiten de Champions' Play-Offs dus. "We gaan daar uiteraard voor, maar weten ook dat we het niet meer in eigen handen hebben. Het belangrijkste daarbij is dat we niet kijken naar anderen, maar vooral kijken of we zelf opnieuw een stap vooruit hebben gezet. Niet alleen in de punten, maar ook in ons voetbal en de drive om terug druk vooruit te zetten."

Club speelt volgende week in eigen huis tegen rode lantaarn Seraing. De Luikenaars kunnen na die match ook mathematisch zeker zijn van de degradatie.