Anderlecht wint van Eupen

Anderlecht komt weer op achtste plek in de stand na moeilijke partij tegen Eupen

2 april 2023 om 17:51

RSC Anderlecht heeft zich weer in de top acht kunnen nestelen na een zege tegen KAS Eupen. Het had het lange tijd niet makkelijk tegen de degradatiekandidaat, maar wist toch de drie punten te pakken. 0-1.

Bij RSC Anderlecht geen Yari Verschaeren en Islam Slimani, die door een blessure de wedstrijd aan zich voorbij moesten laten gaan. Het gaf Lior Refaelov en Benito Raman de kans om zich te tonen tegen KAS Eupen, dat een driepunter nodig had in de strijd tegen de degradatie.

Het was echter Eupen dat het best uit de startblokken schoot en Verbruggen al snel aan het werk kon zetten. Een schrikmoment voor paars-wit, dat daarop het balbezit toch opeiste en de wedstrijd in handen nam, al bleef Eupen met momenten ook gevaarlijk en had het zelfs de beste kansen om op voorsprong te komen.

Anderlecht kreeg in laatste kwart van de eerste helft nog een tik te verwerken en zag Lior Refaelov uitvallen met een blessure. Kristian Arnstad verving hem. Meteen daarop wist Benito Raman ook te scoren, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de eerste helft zag hij zijn treffer nog afgekeurd worden, maar vroeg in de tweede helft was het dan toch raak. Een vrije trap van Arnstad werd in doel gedevieerd door Raman, die Anderlecht op voorsprong bracht.

Paars-wit kreeg daarop nog flink wat kansen, al gaf ook Eupen zich zeker nog niet gewonnen. Het bleef op en neer gaan en wist bijna te scoren. Een kwartier voor tijd raakte Lambert de bal bijzonder goed bij een vrije trapper, maar zijn poging belandde tegen de paal.

Eupen bleef daarop nog zoeken naar die gelijkmaker en was er ook enkele keren bijzonder dichtbij. Een treffer viel echter niet en het bleef 0-1.