Bormans (Union): "Verhaeghe is slecht geïnformeerd"

Bormans: "Verhaeghe is slecht geïnformeerd, eigenlijk geen band met Brighton"

13 maart 2023 om 23:12

Union Saint-Gilloise heeft de laatste drie jaar een waanzinnig parcours afgelegd. Na de titel in Eerste Klasse B en het vicekampioenschap van vorig jaar lijken de Brusselaars nu opnieuw mee te strijden voor de Belgische titel, om van de Europese successen nog maar te zwijgen. CEO Philippe Bormans blijft er al bij al bescheiden bij.

"Wij zijn geen topclub", met die woorden probeert Bormans de toegenomen verwachtingen te counteren bij Extra TimeMet eerder beperkt budget behaalt Union geweldige resultaten. "Wij werken naar onze middelen en daar zijn we trots op. We mogen dromen, maar we gaan niet elk jaar voor de top-vijf spelen." De club vindt het erg belangrijk om geen stappen over te slaan in het groeiproces.

Peter Vandenbempt vroeg zich af of dat credo ook blijft gelden als Union straks in de Champions League actief zou zijn. "Dan gaan we iets meer mogelijkheden hebben, maar we gaan dat geld dan vooral in een nieuw stadion stoppen. Dat hebben we echt nodig", verwijst Bormans naar de stadionplannen. 

Volgens Bormans kan je het huidige budget van Union vergelijken met dat van een "middenmoter", mede dankzij de Europese opbrengsten. Na de titelstrijd van vorig seizoen sneerde Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, nochtans naar Les Unionistes. Die zouden heel veel (financiële) steun krijgen van moederclub Brighton & Hove Albion. Bormans gaat in tegen die denkwijze. "Ik denk dat Bart Verhaeghe dan heel slecht geïnformeerd is. We hebben dezelfde eigenaar, maar eigenlijk is er geen band. Geen enkele band", verzekert hij.