De Bruyne: "Ik verwacht meer van mezelf dan jullie ooit zullen doen"

13 maart 2023 om 12:29

Kevin De Bruyne zat ook tegen Crystal Palace op de bank bij Manchester City. Dat was al de tweede keer op vier wedstrijden. De Bruyne blijft er echter rustig onder. 

"Ik heb niet het gevoel dat ik iets anders moet doen", reageerde De Bruyne achteraf. "Ik weet hoe het eraan toe gaat en ik kan ermee leven. Natuurlijk wil je altijd zoveel mogelijk spelen. Maar als je niet speelt, doe je gewoon tien minuten je best voor het team. En dat is wat ik heb gedaan. Die drie punten over de streep getrokken."

Sinds het WK zit De Bruyne niet meer in topvorm. "Ik denk dat het aanvaardbaar is”, zei hij. “Mensen hebben een andere verschillende standaard voor bepaalde spelers. Mijn niveau is oké. Misschien ben ik niet op mijn beste ooit, maar het is goed. Ik verwacht meer van mezelf dan jullie ooit zullen doen. k weet wat de buitenwacht verwacht. Maar ik ervaar dat niet als druk. Ik speel voetbal omdat ik van het spelletje houd. Niet omdat het moet..."

De Bruyne kan in zijn laatste vijftien wedstrijden nog altijd degelijke cijfers voorleggen. Hij scoorde zelf twee goals en gaf ook nog vijf assists. Niet slecht, maar we zijn natuurlijk veel gewoon van de Rode Duivel.