Manchester City boekt minimale uitzege en blijft in spoor koploper Arsenal

Invaller De Bruyne ziet Man City sukkelen, maar wel winnen van Crystal Palace

11 maart 2023 om 20:30

Manchester City heeft geen fout gemaakt in de titelstrijd. De ploeg van Pep Guardiola leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel tegen Cyrstal Palace, maar in de slotfase werd het verschil gemaakt: 0-1.

Bij City kreeg Kevin De Bruyne geen basisplek en viel hij pas in minuut 79 in. Crystal Palace deed wel meteen beroep op een Rode Duivel met een basisplek voor Albert Sambi Lokonga. The Citizens domineerden tegen de nummer twaalf van de Premier League, al lukte het niet om afstand te nemen. Voor rust was City een aantal keer dicht bij de openingstreffer, maar onder meer Erling Haaland had het vizier nog niet op scherp staan.

Dat had hij wel toen City een kwartier voor tijd een penalty kreeg. De Noor pakte het cadeautje uit en zette zijn ploeg op voorsprong. Even daarvoor had invaller Julián Álvarez een grote kans om zeep geholpen. De overwinning kwam niet meer in gevaar, waardoor City in het spoor van koploper Arsenal blijft. Met nog twee punten achterstand op The Gunners ligt de titelstrijd helemaal open. Arsenal heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Zondag komt de ploeg van Mikel Arteta in actie tegen stadsgenoot Fulham.