Bounida zit in een groeispurt bij Ajax

Bounida nog niet aan het feest bij Ajax: "Een laatmature jongen"

3 maart 2023 om 11:44
Laatste update: 3 maart 2023 om 11:48

Hoe doet Rayane Bounida het nog bij Ajax? Bounida werd eind vorig seizoen al weggeplukt uit de jeugd van Anderlecht, maar valt voorlopig (letterlijk) te licht uit voor Jong Ajax.

Bounida speelt voorlopig enkel bij de U17, terwijl hij bij Anderlecht een reeks hoger kon aansluiten. "Het was altijd de bedoeling dat Bounida zou beginnen bij de ploeg onder 17", geeft jeugdscout Afrim Salievski aan bij Het Nieuwsblad. "Rayane is een laatmature jongen. Als hij dan uitkwam tegen spelers die veel groter en sterker waren en in het duel speelden, was dat geen eerlijke strijd."

Salievski weet dat Bounida door een lastige periode moet. "Rayane zit in een groeispurt. Dat wordt allemaal nauwgezet opgevolgd bij Ajax. We forceren niets. Rayane moet zichzelf niet vergelijken met Duranville of Doku. Als tieners bleken dat al stevige kerels en iedereen heeft zijn eigen morfologie en parcours. Bounida heeft het Ajax-DNA."

Bounida tekende bij Ajax meteen een profcontract tot de zomer van 2025. Daarvoor zat hij negen jaar in de jeugdopleiding van paars-wit.