'Na vervelende spierblessure kan Duranville eindelijk meetrainen met Dortmund'

'Na vervelende spierblessure kan Duranville eindelijk meetrainen met Dortmund'

28 februari 2023 om 11:31

Een nieuwe maand staat voor de deur en voor Julien Duranville kan maart ook een nieuwe start in zijn nog erg prille carrière inluiden. Onze landgenoot zou deze week namelijk voor het eerst kunnen meetrainen bij Borussia Dortmund, de club die hij afgelopen wintermercato verkoos boven een verlengd verblijf bij RSC Anderlecht.

De amper zestienjarige Duranville staat te boek als een absoluut toptalent. Het deed Anderlecht dan ook pijn dat de explosieve vleugelaanvaller in januari voor Dortmund koos, al verzachtte de 8,5 miljoen euro die het daarvoor ontving dat leed enigszins. Voor Duranville zijn het op zijn beurt nog geen mooie wittebroodsweken geworden in het Ruhr-gebied. Door een spierblessure, die hij nog meesleepte van bij Anderlecht, kon de Brusselaar zich nog niet tonen op het oefenveld.

Daar zou deze week verandering in moeten komen. Volgens Ruhr Nachrichten is Duranville volledig hersteld. In de loop van deze week zou hij voor het eerst aansluiten bij zijn kersverse ploeggenoten. Het Duitse medium weet dat Dortmund een langetermijnplanning heeft uitgestippeld voor haar nieuwste goudhaantje. De club staat erom bekend om jonge talenten vakkundig te begeleiden, denk daarbij maar aan Jude Bellingham, Youssoufa Moukoko of Jadon Sancho. Hoe dan ook zal het nog minstens twee weken duren voor Duranville ook fysiek klaar is om wedstrijden te betwisten.