Tedesco heeft talenten op het oog: “Vermeeren, Duranville en Engels interessant”

Tedesco heeft talenten op het oog: “Vermeeren, Duranville en Engels interessant”

18 februari 2023 om 16:46

De Rode Duivels zijn een nieuwe weg ingeslagen met Domenico Tedesco. De Duitser is de opvolger van Roberto Martinez. De nieuwe bondscoach sprak met Het Laatste Nieuws.

Tedesco denkt ook aan de jeugd en heeft onder meer Arthur Vermeeren van Antwerp in het vizier. “Ik heb hem al bezig gezien op tv en straks in het echt. Arthur is van 2005, wat maakt dat hij nog heel jong is, maar ook bijzonder interessant. En jullie hebben nog veel jonge talenten. Ik zag dat Julien Duranville naar Dortmund is, en Arne Engels naar Augsburg.” Overigens zou de bondscoach in de tribunes van de Bosuil zitten tijdens de match tegen Eupen.

Volgens Tedesco is talent niet het belangrijkste om opgeroepen te worden. “Dat is een belangrijk thema... (blaast) Ik kan je daar geen algemeen antwoord op geven, omdat het afhangt van waarom iemand niet mag meedoen, welke concurrentie hij heeft en bij welke club, in welke competitie of op welke positie hij speelt. Ritme is natuurlijk belangrijk, maar níet het allerbelangrijkste.”