VAR-coördinator na Club-Brugge tegen Gent:

VAR-coördinator geeft toe na Club-Brugge tegen Gent: "Te snel gecheckt"

27 februari 2023 om 23:15

VAR-coördinator Christof Dierick legt uit waar het dit weekend mis ging voor de VAR. Er waren dit weekend twee situaties die voor veel fronsende wenkbrauwen zorgden. De onbestrafte elleboogstoot van Club-Brugge speler Tajon Buchanan en de flagrante fout van Eupen-aanvaller Djeidi Gassama.

Op camera was het duidelijk te zien dat er een elleboogstoot werd uitgedeeld door Buchanan, maar toch greep de VAR niet in. VAR-coördinator Dierick heeft er niet direct een duidelijk antwoord voor. "Ik heb de fases opnieuw bekeken en heb ook gecontroleerd welke beelden de VAR heeft gebruikt" vertelde hij tegen Sporza.

Dierick legt vooral de oorzaak bij het gebrek aan tijd dat de VAR genomen had tijdens de wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent. "Ze zijn iets te snel over de fase heen gegaan. Ze hebben het te snel gecheckt en hebben daardoor de impact anders ingeschat" vertelt Dierick.

Dierick ziet in dat er door de komst van de VAR een bepaalde verwachting is ontstaan. "Iedereen verwacht dat de foutenmarge nul is, maar jammer genoeg is dat niet mogelijk", vertelt Dierick. Hij vertelt verder dat er erg veel correcte interventies zijn, maar dat de incorrecte er tussenuit springen.

Dierick legt verder uit dat er een positieve ontwikkeling plaats vindt binnen de toepassing van de VAR en dat hij er alles aan doet om de foutenmarge zo klein mogelijk te houden. "We zien daar een positieve evolutie in. Maar je mag nog zo veel oefenen, het moment dat het ertoe doet, moet het wel juist zijn", besloot Dierick tegenover Sporza.