VP 11: Bruggeling schittert in de derby, Janssen (Antwerp) faalt nooit

20 februari 2023 om 23:00
Laatste update: 20 februari 2023 om 23:00

Speeldag 26 is ook weer achter de rug. We zagen enkele verrassende uitslagen tijdens het weekend, en dat is ook in ons elftal te zien. 

Koffi houdt de nul
KV Oostende presteerde ondermaats tegen Sporting Charleroi, maar zette Hervé Koffi toch een paar keer aan het werk. Die had duidelijk geen zin om de zege cadeau te doen.

De Cuyper als vaste klant
Bij KV Mechelen speelde Dries Wouters vrijdag tegen zijn ex-ploeg KRC Genk. Hij wilde zich duidelijk bewijzen en speelde een solide wedstrijd. Ook Osaze Urhoghide stond bij pal bij KV Oostende, dat met een puntje wel niets opschiet.

Bij Antwerp ging Ritchie De Laet voorop in de strijd, al betaalde hij daar wel de prijs voor. Hij is volgend weekend geschorst met een vijfde gele kaart. Niet voor de eerste keer kiezen we op links voor Maxim De Cuyper. Ook zijn eigenaar Club Brugge zou hem nu best kunnen gebruiken. 

Hairemans als sleutelfiguur
KAA Gent kende veel moeite met OH Leuven, maar diep in de tweede helft deed Sven Kums de wedstrijd op slot met een knap doelpunt.

Voor KV Mechelen was Geoffry Hairemans een belangrijke pion. De middenvelder kon ook zijn goaltje meepikken, maar moest uiteindelijk vrede nemen met één puntje tegen KRC Genk. Ook creatief: Abdelkahar Kadri, die Anderlecht in de tweede helft in de vernieling speelde met KV Kortrijk.

Janssen ijskoud
Bij Cercle Brugge kon Thibo Somers zelf scoren én een assist geven tegen stadsgenoot Club. Ook William Balikwisha had een begenadigde dag en scoorde een belangrijke goal tegen Union.

Bij Antwerp scoorde Vincent Janssen vanop de stip. De Nederlander is een enorme specialist: 28 van zijn 29 strafschoppen gingen al binnen.