VP 11: Winteraanwinst rendeert bij Antwerp, Anderlecht rijst uit de as

14 februari 2023 om 17:43
Laatste update: 14 februari 2023 om 17:43

In de reguliere competitie komen er cruciale weken aan. Wie is momenteel in vorm? Deze elf namen hebben zich alvast laten zien. 

Clean sheet voor Cojocaru
Bij OHL is Valentin Cojocaru niet altijd secuur, maar tegen Cercle Brugge speelde hij een sterke wedstrijd. Uiteindelijk bleef OHL wel op 0-0 steken. 

Eerste profgoal ooit
Club Brugge werd tegen Union bij momenten onder de voet gelopen, maar kon rekenen op de sobere Brandon Mechele. Zijn werk werd nog met een puntje beloond. De jonge Louis Patris had een clean sheet bij OH Leuven én is een belangrijke schakel in de opbouw van dat team. 

Op de rechterkant staat niet voor het eerst Bart Nieuwkoop. De Nederlander domineerde zijn flank tegen Club Brugge. Op de linkerkant kiezen we uiteraard voor Martin Wasinski, die Standard op de knieën kreeg met zijn eerste profgoal ooit. 

Refaelov nog niet versleten
Op het middenveld van Sporting Charleroi was Marco Ilaihamaritra alomtegenwoordig tegen Seraing. Hij liet de bezoekers geen kans om in de match te komen. Bryan Heynen verloor met KRC Genk, maar speelde wel opnieuw een uitstekende partij.

Bij Anderlecht mocht Lior Refaelov nog eens de dirigent spelen. Refaelov ontgoochelde zeker niet bij zijn eerste basisplek onder Riemer.

Geschenk uit de hemel
Bij Anderlecht zorgt Benito Raman altijd voor beroering. Hij scoorde de belangrijke 1-0 tegen STVV en had ook een speciale viering in petto. Geen speciale viering voor Gyrano Kerk, maar zijn goal tegen KRC Genk was cruciaal voor Antwerp.

Wat een debuut maakte Gift Orban voor KAA Gent. Met twee doelpunten toonde hij meteen zijn meerwaarde bij de Buffalo's.