Vanhaezebrouck praatte het uit met bestuur: "Constructief over onze uitdagingen"

Vanhaezebrouck praatte het uit met bestuur: "Constructief over onze uitdagingen"

10 februari 2023 om 16:30

Na de nederlaag tegen KRC Genk (2-3) haalde Hein Vanhaezebrouck (niet voor het eerst) hard en openlijk uit naar zijn eigen bestuur. Onder meer het matige transfer- en jeugdbeleid kregen een veeg uit de pan. Op zijn perspraatje in aanloop naar de volgende speeldag kwam de trainer van KAA Gent nog even terug op dat voorval.

Vanzelfsprekend zullen ook Ivan De Witte en Michel Louwagie zich wel even in hun koffie verslikt hebben toen ze hun coach vorige zondag tekeer hoorden gaan. De drie sterke mannen zaten deze week dan ook met elkaar rond de tafel. "Ik had een constructief gesprek met het bestuur over alle uitdagingen die ons te wachten staan. Laat ons daarop voortbouwen om ook volgend seizoen een goed elftal op de been te brengen", vertelt Vanhaezebrouck daarover.

De beste manier om de aandacht terug naar het sportieve te trekken, is gewoonweg winnen dit weekend. Zaterdagnamiddag wacht Gent een lastige verplaatsing naar KVC Westerlo. Door blessureleed wordt die uitdaging nog wat steviger voor De Buffalo's. Vanhaezebrouck kan namelijk geen spelers recupereren, maakte hij bekend. Integendeel, met Darko Lemajic heeft zich nog een bijkomende speler gemeld in de ziekenboeg. "Helaas zijn we hem weer voor langere tijd kwijt met een scheur in de adductor. Jammer, want hij was toch onze joker", klinkt het.

Het is dan maar aan anderen om die leemte op te vullen. Gift Emmanuel Orban, bijvoorbeeld? De winteraanwinst is er voor het eerst bij, bevestigt Vanhaezebrouck. Tot slot neemt hij waarschijnlijk "één of twee belofte(n)" mee naar Westerlo.