Asare opnieuw aan de slag bij KAA Gent: "Hoofdcoach? Not a chance"

10 februari 2023 om 11:00

Nana Asare is sinds dit seizoen opnieuw aan de slag bij KAA Gent. Hij ondersteunt de nieuwkomers als 'integratiemanager'. Die job ligt hem naar eigen zeggen uitstekend. 

"Het centrale idee is eigenlijk om jongens die nieuw zijn in België op weg te helpen en te ondersteunen", zo legt Asare uit bij Het Nieuwsblad. "Dit alles lijkt me misschien wel op het lijf geschreven. Zo heb ik als ervaren speler ook nog jongens zoals Moses Simon proberen te ondersteunen. Toen ik nieuw was in België, kon ik rekenen op Gideon Imagbudu. Hij heeft mij echt opgevangen alsof ik zijn kleine broer was."

Asare wil blijven werken in het voetbal, maar zeker niet als T1. "Nee, ik word nooit een hoofdcoach. Not a chance. Misschien kan ik ooit een managementfunctie opnemen. Dan zou ik ook meteen een voorbeeld vormen voor heel veel Afrikaanse jongens. Je hebt je voetballoopbaan, maar het is ook mogelijk om nadien een tweede carrière uit te bouwen."

De inmiddels 36-jarige Asare speelde van 2013 tot 2020 bij KAA Gent. Hij verzamelde daar in totaal 272 wedstrijden. Verder speelde hij ook nog voor Feyenoord, Antwerp, KV Mechelen en FC Utrecht.