Zorgwekkende cijfers bij KVO: 'Miljoenen euro's schuld, faillissement dreigt'

9 februari 2023 om 19:03

De Licentiecommissie maakte woensdag bekend dat de Belgische clubs samen een verlies van dik 150 miljoen euro hebben geleden. Heel wat clubs zaten met rode cijfers, waaronder ook KV Oostende. De situatie bij de Kustploeg lijkt ook bijzonder zorgwekkend te zijn.

KV Oostende had het na het vertrek van Marc Coucke op financieel vlak al bijzonder moeilijk en werd in 2020 uiteindelijk verkocht aan Pacific Media Group (PMG). Het Amerikaanse bedrijf moest voor beterschap zorgen, maar kon daar vooralsnog niet voor zorgen. Integendeel, de schulden zijn alleen maar opgelopen.

Volgens Het Laatste Nieuws moet KV Oostende nog miljoenen betalen en moeten de eigenaren van PMG de komende maanden minstens zeven miljoen euro in de club pompen om een licentie te krijgen. Er is naar verluidt vijf miljoen euro nodig om de schulden af te betalen en twee miljoen extra om te voldoen aan de licentievoorwaarden. Als dat geld er niet komt, dreigt de proflicentie van KV Oostende in gevaar te komen.

Daarmee wordt KV Oostende mogelijk de volgende club in de portefeuille van PMG dat het moeilijk heeft. Zo degradeerde het Franse AS Nancy recent nog naar de Franse Derde Klasse en dreigt het ook daar te zakken. Daarnaast hebben ook het Deense Esbjerg en het Engelse Barnsley het de voorbije jaren moeilijk gehad.