"Yaremchuk (Club Brugge) kan geloofwaardigheid van Parker aantasten"

29 januari 2023 om 10:00
Laatste update: 29 januari 2023 om 10:14

Staat Roman Yaremchuk ook tegen Zulte Waregem weer in de basis bij Club Brugge? René Vandereycken vindt dat alvast geen goed idee. Dat geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. 

"Ik zou Jutgla weer opstellen", reageert Vandereycken. "Nu probeer je het probleem Yaremchuk op te lossen door hem te laten staan, terwijl dat geen garantie op succes is. Dat blijkt al. En ondertussen creëer je misschien een probleem. Stel nu dat Jutgla gewoon fit is en dat ook toont op training: dan tast die keuze voor Yaremchuk de geloofwaardigheid van Parker aan bij de rest van de spelers."

Vandereycken heeft nog maar weinig positieve dingen gezien van de spits. "Yaremchuk kan op termijn nog een goede aankoop blijken, maar wat hij nu brengt, is onvoldoende om Jutgla op de bank te houden. Is het zijn eigen beslissing? Of is die beslissing van Parker ingegeven van bovenaf, omdat Yaremchuk eindelijk eens moet renderen? Dat zou ik wel eens vragen aan Parker."

Yaremchuk is de duurste transfer aller tijden bij Club Brugge, dat maar liefst zestien miljoen euro neertelde om hem over te nemen van Benfica.