Real Madrid voert druk op Barça op, PSG morst punten na rood Sergio Ramos

8 oktober 2022 om 23:05

Real Madrid heeft de druk bij FC Barcelona gelegd in aanloop naar El Clásico van volgende week. De Koninklijke won nipt bij Getafe. Paris Saint-Germain gaat nog altijd aan kop in de Ligue 1, maar verspeelde wel punten.

Getafe - Real Madrid 0-1
Real Madrid moest het nog zonder Karim Benzema en Thibaut Courtois stellen, maar leek het tegen Getafe ook zonder de steunpilaren te kunnen. De Koninklijke nam namelijk al na drie minuten de leiding doordat Eder Militão raak kopte uit een hoekschop van Luka Modric. Trainer Carlo Ancelotti zag dat zijn ploeg de overhand hield, maar pas een uur voor tijd leek de bevrijdende 0-2 te vallen. Rodrygo scoorde, alleen ging de treffer niet door vanwege buitenspel.

Getafe, de huidige nummer zestien, mocht zodoende nog even blijven hopen op een punt tegen de buurman, maar echt in de problemen kwam Real geen moment. Eden Hazard kwam niet van de bank. Met de nipte zege legt de Spaanse titelhouder de druk weer bij FC Barcelona, dat zondag nog in actie komt tegen Celta de Vigo. Als de Catalanen winnen dan passeren ze de aartsrivaal op basis van het doelsaldo. Het zou El Clásico van volgende week extra pikant maken.

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0-0
Bij Paris Saint-Germain ontbrak Lionel Messi met een blessure en begon Neymar op de bank. Kylian Mbappé verscheen wel aan de aftrap, maar hij kon niet voorkomen dat de Franse kampioen voor de tweede keer dit seizoen tegen puntenverlies aanliepen. In het stevige duel met Stade Reims pakte Sergio Ramos kort voor rust al zijn tweede gele kaart. Het betekende de 28e rode kaart in zijn carrière.