Vandenbempt over de situatie van Anderlecht: “Dit team is behoorlijk ziek”

12 september 2022 om 11:29
Laatste update: 12 september 2022 om 11:29

RSC Anderlecht kon het tij alsnog niet keren. Het verloor met 2-1 op het veld van Westerlo en razende fans wachtten de spelers op in Neerpede. Een negende plek en een één op twaalf is het rapport van de afgelopen weken. 

Peter Vandenbempt gelooft dat de ploeg een gebrek “aan levendigheid, intensiteit, zelfopoffering en wil om te winnen” kent. Dat schrijft de analist op de website van Sporza. "Anderlecht staat nog niet in brand, maar de ploeg is behoorlijk ziek”, klinkt het bij Vandenbempt. 

De analist was helemaal niet onder de indruk van de prestatie van paars-wit op Westerlo. Momenteel staat de ploeg van Felice Mazzu dichter bij de degradatieplaatsen dan bij de top 4. De prestatie van zondag beaamde dit. “Anderlecht speelde gisteren als een hopeloos straatploegje.”

Vandenbempt gelooft wel dat de club het geluk heeft van een tot nog toe degelijke Europese campagne. Dat houdt het hoofd net nog boven water, “maar dit team is behoorlijk ziek”. De kwalificatie tegen Young Boys en de (magere) overwinning tegen Silkeborg zorgt ervoor dat er toch nog een briesje van positiviteit te bespeuren valt in het Lotto Park. Vandenbempt gelooft dat die overwinningen er dan ook voor zorgen “dat het huis nog niet in brand staat”.