Sweet 16: Duranville zet zich bij Anderlecht in lijst met Lukaku en Van Himst

5 september 2022 om 16:57
Laatste update: 5 september 2022 om 16:57

Julien Duranville heeft zondag flink wat indruk weten te maken bij RSC Anderlecht. De jonge flankaanvaller viel tegen Oud-Heverlee Leuven in én scoorde zijn eerste doelpunt in een Anderlecht-tenue. Daarmee plaatst hij zich ook in een bijzonder knap lijstje.

Duranville wordt bij Anderlecht gezien als één van de grote toptalenten en wist dat deze week te bewijzen. Bij de RSCA Futures was hij in het duel tegen RWDM goed voor zijn eerste profdoelpunt en ook tegen Oud-Heverlee Leuven wist hij datzelfde weekend te scoren bij de grote jongens.

Dat deed Duranville op slechts zestienjarige leeftijd. Amper een paar spelers deden het het hem voor bij paars-wit en slechts drie(!) spelers in de geschiedenis van Anderlecht waren jonger dan Duranville bij hun eerste doelpunt voor paars-wit.

Illuster lijstje
Op nummer één zien we Nii Lamptey, die zes dagen na zijn zestiende verjaardag al wist te scoren voor Anderlecht. Een schitterende carrière kende hij echter niet. Na drie seizoenen voor paars-wit gevoetbald te hebben, kwam hij nog uit voor PSV Eindhoven, Aston Villa en Coventry City, maar grote successen werden dat niet. Daarna verdedigde hij nog de kleuren voor onder andere Venezia, Ankaragücü, Shandong Luneng en Al-Nasr alvorens in 2006 zijn carrière te eindigen bij Asante Kotoko.

De nummers twee en drie in het lijstje mogen echter wel gezien worden als echte Anderlecht-legendes. Op nummer twee staat namelijk Paul Van Himst, die drie maanden na zijn zestiende verjaardag wist te scoren. Op nummer drie krijgen we Romelu Lukaku te zien, met een leeftijd van zestien jaar, drie maanden en negen dagen.

De enige spelers die op zestienjarige leeftijd ook nog wisten te scoren voor Anderlecht waren Michel Vanvarenbergh en Youri Tielemans. Ook Duranville wist dus te scoren op zestienjarige leeftijd. Hij zet zich daarmee op een vierde plek in de stand.

Doelpuntenmakers van Anderlecht op zestienjarige leeftijd:
1. Nii Lamptey (16j 6d)
2. Paul Van Himst (16j 3m 1d)
3. Romelu Lukaku (16j 3m 9d)
4. Julien Duranville (16j 3m 30d)
5. Michel Vanvarenbergh (16j 7m 7d)
6. Youri Tielemans (16j 10m 30d)