KRC Genk is niet te stoppen en haalt het ook makkelijk van RFC Seraing

27 augustus 2022 om 17:47

KRC Genk blijft maar winnen in de vaderlandse competitie en was ook te sterk voor RFC Seraing. Zonder al te veel moeite haalden de Limburgers het van de Luikenaren. Het werd 0-4.

KRC Genk wist in onze competitie al vier keer op rij te winnen en kreeg tegen RFC Seraing een goede kans om er een vijfde op rij van te maken. De Limburgers namen ook al snel die partij in handen en maakten de intenties duidelijk: snel tot scoren komen en de drie punten pakken.

Het kreeg daar ook een unieke kans voor nadat Genk een nieuwe penalty kreeg. Bryan Heynen plaatste zich achter de bal, maar wist Dietsch niet te verslaan. Dat kon Mike Trésor iets voor het half uur wel met een afgeweken bal: 0-1.

Genk stond met heel veel vertrouwen te voetballen en kwam amper tot zelfs niet in de problemen tegen Seraing. Bij de Luikenaren was het vooral achter de bal hollen en kreeg maar één echt goede aanval bij elkaar gespeeld. Vandevoordt hield een poging van Conceiçao echter uit doel. Bij de rust bleef de stand dan ook 0-1.

In de tweede helft stak Seraing het neus toch aan het venster met enkele goede mogelijkheden, maar wist het niet te scoren. Dat werd daarop al snel afgestraft. Nog voor het uur besliste Joseph Paintsil de partij helemaal in het voordeel van Genk met de 0-2.

Trésor was nog goed voor de kers op de taart en wist zijn goede match extra in de verf te zetten met zijn tweede doelpunt van de middag. Hij zette de 0-3 stand op het scorebord en zag hoe het voor Seraing nog van kwaad naar erger ging nadat Christophe Lepoint er in zijn eigen doel 0-4 van maakte. De eindstand.