Club Brugge kent tegenstanders in CL: uitdagende groep voor Blauw-Zwart

25 augustus 2022 om 18:56
Laatste update: 25 augustus 2022 om 19:02

Club Brugge kent haar tegenstanders in de Champions League. De komende maanden neemt Blauw-Zwart het op tegen FC Porto, Atletico Madrid en Bayern Leverkusen. Die namen kwamen uit de trommel tijdens de loting die donderdagavond werd uitgevoerd.

Blauw-Zwart zat in pot 4 en dreigde dus sowieso tegen sterke tegenstanders uit te komen. De landskampioen werd nu in groep B uitgeloot met tegenstanders FC Porto, Atletico Madrid en Bayern Leverkusen.

FC Porto werd kampioen van Portugal. Blauw-zwart kan dus naar het zonnige Porto trekken waar het in het indrukwekkende Estdaio do Dragao speelt. Atletico Madrid is de tegenstander uit pot 2. Club zal het team uit Madrid nog kennen uit 2018. Toen werd het 0-0 in Brugge en 3-1 in Madrid. De derde van vorig jaar uit de Bundesliga zal ook neerstrijken in Jan Breydel. Op zich vergelijkbaar met Leipzig vorig jaar, en dat zal blauw-zwart hoop geven. Qua Belgen valt het mager uit: Carrasco en Witsel komen op bezoek in België. 

Door het aankomende WK in Qatar beginnen we dit seizoen al vroeg aan het CL-geweld. Club Brugge moet al in de eerste week van september aan de slag in de Champions League. Begin november wordt de laatste wedstrijd van de groepsfase gespeeld.

Speelronde 1: september 6-7
Speelronde 2: september 13-14
Speelronde 3: oktober 4-5
Speelronde 4: oktober 11-12
Speelronde 5: oktober 25-26
Speelronde 6: november 1-2