Beerschot laat zich kaas van het brood eten, Eupen is beloftekampioen in 'B-reeks'

2 mei 2022 om 22:02

Niet de beloften van K. Beerschot V.A., maar die van KAS Eupen mogen een feestje bouwen. Maandagavond verzekerden zij zich namelijk van de titel in de B-reeks van de U21-competitie. In een rechtstreeks duel knokten De Panda's zich naar een 0-2-overwinning én de bijbehorende titel.

Terwijl de beloften van de klassieke topclubs het onder elkaar uitvochten in de hoogste reeks, vochten Beerschot en Eupen de voorbije weken een verbeten strijd uit op een niveautje lager. Op de slotspeeldag bereikte die strijd het kookpunt, want de bezoekers hadden wel degelijk nog uitzicht op de titel. Dan moesten ze in het Olympisch Stadion wel de drie punten veroveren.

Daar wilde Beerschot koste wat kost een stokje voor steken, in die mate zelfs dat Ilias Sebaoui, een ontdekking bij de A-ploeg, kwam opdraven. Die keuzes loonden evenwel niet. Doelpunten van Keita en Guluk brachten de jongelingen van Eupen in de zevende hemel. Daardoor mochten de bezoekers de champagneflessen laten knallen.

Een bittere pil om slikken voor Beerschot, te meer omdat de Antwerpenaren tot nu aan de leiding gingen in de rangschikking. Op de voorlaatste speeldag ging het echter ook al mis, met een 2-1-nederlaag bij Royal Excel Moeskroen. Het bleek een teken aan de wand ... Als trootsprijs krijgt de U21 van Beerschot wel nog een mooie opsteker bij: volgend seizoen mogen ze aantreden in Tweede Nationale.