'Player care specialist' moet de meubelen redden bij Manchester United

2 mei 2022 om 13:30

Manchester United werkt met Hugo Scheckter aan de 'strategische wederopbouw' van de club, meldt The Athletic. De voorman van de zogeheten Player Care Group gaat zich bezighouden met het welzijn van de spelers en overige werknemers op Old Trafford.

Scheckter werkte in het verleden bij West Ham United en Southampton en is volgens The Athletic al op het trainingsveld van Manchester United gespot. Hij moet onder meer in kaart brengen in hoeverre spelers zich thuis voelen en in hoeverre nieuwkomers geholpen worden met huisvesting en het aarden in een nieuwe omgeving. Daarnaast moet hij jeugdspelers gaan begeleiden met hun stap naar het eerste elftal en ervoor zorgen dat spelers hun commerciële plichten doen voor de sponsors.

Het binnenhalen van Scheckter lijkt een strategische stap in de overgang naar een 'nieuw' Manchester United, dat onder manager Erik ten Hag gestalte moet gaan krijgen. Het chagrijn is dit seizoen namelijk groot op Old Trafford: de resultaten vallen bitter tegen, Manchester United is al nagenoeg kansloos voor Champions League-voetbal en de selectie zou verdeeld zijn in meerdere kampen.