Manchester City vecht zich in de tweede helft los van stug Brighton

20 april 2022 om 23:05

Manchester City heeft in de strijd om de Engelse titel geen fout gemaakt. Het stugge Brighton & Hove Albion werd in de tweede helft op de knieën gedwongen, nadat het Manchester City lang gefrustreerd had.

Brighton staat op de tiende plaats en heeft het menig topclub in Engeland lastig gemaakt. Op de vorige speeldag won het met 0-1 van Tottenham door een doelpunt van Leandro Trossard. De Rode Duivel ontbrak woensdag. Ook Manchester City - met Kevin De Bruyne in de basis - stuitte continu op de muur van de bezoekers. De eerste helft was daarom nauwelijks het aanzien waard, maar in de tweede helft werd alles anders.

Na 53 minuten spelen werd door de thuisploeg de ban gebroken. De Bruyne stond aan de basis van een aanval die uiteindelijk door Riyad Mahrez afgerond werd. De opluchting was voelbaar in het Etihad Stadium, waar de supporters zich 45 minuten lang zaten te verbijten. Een van richting veranderd schot van Phil Foden was min of meer de beslissing in de wedstrijd.

In de slotfase maakte Bernardo Silva, op aangeven van De Bruyne, er nog 3-0 van, waardoor de overwinning van Manchester City extra glans. De voorsprong op nummer twee Liverpool is weer één punt.