"Anderlecht is op weg naar boven, maar dat moet tastbaar gemaakt worden"

18 april 2022 om 11:35

Op paasmaandag speelt RSC Anderlecht de bekerfinale tegen KAA gent. Peter Vandenbempt beseft dat er voor beide ploegen enorm veel op het spel staat. Het is voor Anderlecht al geleden van het seizoen 2017 dat het nog eens een grote prijs pakte. De supporters zullen volgens Vandenbempt hunkeren naar een nieuw succes. Dat vertelt de analist op de website van Sporza

In 2017 won Anderlecht het kampioenschap onder René Weiler. Sindsdien kent Anderlecht een droge periode.  Vorige jaar sprak Wouter Vandenhaute zijn spelers toe voor de halve finale van de beker tegen KRC Genk. Vandenhaute probeerde het belang van de wedstrijd te duiden met de volgende woorden: “Deze club heeft een trofee nodig.” Dit seizoen is dat niet anders, beseft Vandenbempt. 

Vergelijking met Club
Anderlecht speelt een sterk seizoen en hoopt dat nu te bevestigen met een eerste trofee sinds 2017. Het plaatste zich voor de Champions’ Play-off, “Maar daar kan je niet mee zwaaien,” beseft Vandenbempt. De analist van Sporza maakt de vergelijking met het succes van Club Brugge sinds haar bekeroverwinning van een aantal jaar geleden.  “Toen had blauw-zwart al 8 jaar geen trofee meer gewonnen. Na die ene overwinning had Club het gevoel dat ze weer meetelden."

Europese tickets
Zo’n bekeroverwinning kan zorgen voor een heropleving van de club. Naast de trofee kan Anderlecht ook een Europees ticket binnenrijven. Dat feit kan ervoor zorgen dat je toch op een andere manier aan de Play-offs begint. Dan stap je enigszins relaxed de play-offs in - net zoals Racing Genk enkele jaren geleden," besluit Vandenbempt.