Welke invloed heeft bekerfinale op Europees voetbal van Gent en Anderlecht?

18 april 2022 om 11:25

Naast een de trofee zelf, brengt een overwinning voor RSC Anderlecht of KAA Gent ook nog iets anders met zich mee. De cruciale Europese tickets staan maandag ook op het spel in de bekerfinale. De beker winnen is namelijk een garantie op Europees voetbal. 

Hoe dan ook wordt het schuiven met de Europese tickets. We bekijken even de twee scenario’s. Wat gebeurt er bij winst van Anderlecht? En wat gebeurt er wanneer Gent de bekerfinale wint?

Winst Anderlecht
Mocht Anderlecht de bekerfinale winnen dan ziet het er hoe dan ook rooskleurig uit. Dat Europese ticket is dan zeker al binnen en het zou nog een beter Europees ticket kunnen bemachtigen. Door haar deelname aan Play-off 1 kan het haar ticket nog verbeteren door op plek één of twee te eindigen. Het bekerticket gaat dan naar de nummer drie in de Champions’ Play-off. Het zou op die manier ook Gent kunnen helpen, want de winnaar van de Europe Play-off moet dan geen finalewedstrijd spelen. 

Winst Gent
Gent maakt in de bekerfinale kans op haar best mogelijke Europese ticket. Stel dat de ploeg van Hein Vanhaezebrouck de beker en de Europe Play-off wint, dan is er ook geen finalewedstrijd meer nodig en dan krijgt de nummer vier van de Champions’ Play-off gewoon het Europese ticket.