Aandeelhouder heeft spijt: "Anderlecht was een slechte investering"

3 april 2022 om 13:45

Joris Ide heeft spijt van zijn investeringen in Anderlecht. Dat heeft hij aangegeven bij De Tijd. De West-Vlaming kwam mee in het zog van Marc Coucke, maar had dat beter niet gedaan. 

"Het is een slechte investering geweest. Punt", geeft Ide aan. "Omdat ik geen voetballiefhebber ben, zag ik het als een echte belegging. Maar ze is intussen al gedeeltelijk afgeschreven in onze boeken. Hoewel, ik denk dat Marc dat nog wel zal recht rekken. Ooit heeft hij toch KV Oostende vooruitgeholpen."

Ide investeerde zelfs vijftien miljoen euro. "You win some, you lose some. De vijftien miljoen euro is nu nog maar zeven miljoen euro. Maar Anderlecht is maar een paar procent in ons vermogen. Bij de recentste kapitaalverhogingen is mijn belang gedaald van twaalf naar zeven procent, anders moest ik nog meer investeren bij de kapitaalverhoging. En ik steek mijn geld liever in fabrieken dan in dat voetbal."

Anderlecht speelt zondag een belangrijke wedstrijd tegen Sporting Charleroi. Het moet nog volop strijden voor Champions' Play-Offs.