WK 2022: Rode Duivels kennen tegenstanders in Qatar

1 april 2022 om 19:02
Laatste update: 1 april 2022 om 19:24

De Rode Duivels weten wie ze in Qatar zullen bekampen. In Doha is vandaag geloot voor de poulefase van het WK 2022 in Qatar. De loting vond plaats in het Doha Exhibition & Convention Center. De Rode Duivels maken deel uit van Groep F.

De eerste tegenstander in de groep is Kroatië. Ook in de groep het Marokko van Tarik Tissoudali (KAA Gent). Als laatste kwam het Canada van Tajon Buchanan (Club Brugge) nog uit pot 4.

Met Kroatië krijgen de Rode Duivels nog een oude bekende als tegenstander. Op 6 juni van vorig jaar stonden beide landen nog tegenover elkaar. Toen wisten de Rode Duivels met 1-0 te winnen van het team van Luka Modric en Ivan Perisic.

Ook wordt het uitkijken naar het duel tegen Marokko, waar met Samy Mmaee, Selim Amallah, Sofyan Amrabat en Tarik Tissoudali flink wat bekende (ex-)spelers uit de JPL spelen. Net zoals bij Canada, waar Tajon Buchanan, Iké Ugbo, Cyle Larin en Jonathan David voor uitkomen.

Schema
Onze Rode Duivels beginnen op woensdag 23 november aan het WK en nemen het op tegen Canada. Op zondag 27 november staat de partij tegen Marokko gepland en op donderdag 1 december is er de wedstrijd tegen Kroatië. De openingsmatch zal niet meteen een kijkcijferkanon worden. Dan neemt Qatar het op tegen Ecuador.

Volgende ronde
De Rode Duivels beginnen ook ambitieus aan het WK en willen uiteraard die groepsronde overleden. Als dat gebeurt, spelen de Rode Duivels tegen een land uit groep E. In die groep zitten Duitsland en Spanje, waardoor onze nationale ploeg toch al snel een kraker te wachten staat.