'Inter wil uitzondering maken en is bereid om Dumfries te offeren'

'Inter wil uitzondering maken en is bereid om Dumfries te offeren'

9 mei - 13:44

Internazionale wil komende zomer de kern van de spelersgroep bij elkaar houden, maar voor Denzel Dumfries maakt de Italiaanse kampioen mogelijk een uitzondering. Om nieuwe spelers binnen te halen moet Inter ook verkopen, waardoor het bereid is om Dumfries als 'offer' te brengen.

Dat meldt Tuttosport donderdag. Inter wil zich deze zomer graag versterken met een doelman, een spits en eventueel ook nog met een verdediger. Om dat te bekostigen, zullen er spelers moeten vertrekken. Trainer Simone Inzaghi en de clubleiding zijn echter met elkaar overeengekomen dat de belangrijkste zestien à zeventien spelers in de selectie niet verkocht mogen worden. Inter wil voor Dumfries echter een uitzondering maken.

Als er een acceptabel bod binnenkomt, zal Inter Dumfries als 'offer' brengen, zo klinkt het. De Oranje-international ligt nu nog maar één jaar vast in Milaan, terwijl de contractgesprekken met 'horten en stoten' verlopen. Daarnaast schetst Tuttosport dat Dumfries geen geweldig seizoen achter de rug heeft: de back kende veel goede, maar ook veel slechte momenten.

Indien er in de volgende ontmoetingen geen akkoord wordt bereikt over een contractverlenging en Inter ondertussen een bod van tussen de 25 en 30 miljoen ontvangt voor Dumfries, dan kan het in de verleiding komen om de Nederlander van de hand te doen. Recent werd Dumfries al gelinkt aan Manchester United. Die overstap zou de rechtsback zelf wel zien zitten.