Doku pakt meteen titel bij Man City:

Doku viert titel, waar hij zelf mooi aandeel in had: "Coach ging me niks geven"

19 mei om 22:16
Laatste update: 19 mei om 22:33

Arsenal FC heeft lang mogen dromen, maar voor het vierde jaar op rij is Manchester City met de Engelse landstitel gaan lopen. Voor Kevin De Bruyne voelt dat intussen vertrouwd aan. In het geval van Jérémy Doku was het echter de allereerste keer, en dat in zijn debuutjaar in Manchester. Vanzelfsprekend is hij door het dolle heen.

"Ongelooflijk, ongelooflijk", tracht Doku zijn gevoel te beschrijven bij Play Sports. "Als je kijkt van buitenaf, zie je City vaak titels winnen. Maar in het team spelen en het zelf meemaken, is iets helemaal anders. Moeilijk te beschrijven." Voor Doku is het de eerste prijs uit zijn carrière, op het WK voor clubs van eerder dit seizoen na.

De Rode Duivel is niet van plan om op zijn lauweren te blijven rusten. "Na één titel wil je er meerdere. Dit is een team dat altijd maar wil winnen", beseft Doku maar al te goed. In theorie had Arsenal nog kans om de titel af te snoepen, maar Man City maakte tegen West Ham United meteen duidelijk dat het de kaas niet meer van het brood zou laten eten. "Het was een leuke match. Voor de wedstrijd was ik een beetje nerveus, maar vanaf de eerste balaanname was ik al volledig mezelf."

Doku was in zijn eerste seizoen bij City ook regelmatig van goudwaarde. Met 1595 speelminuten in de Premier League mocht hij misschien wel vaker dan gedacht opdraven. "Ik wist dat de coach me niks ging geven. Ik moest alles zelf doen en heb het verdiend." Graag deelt Doku een bedankje uit aan De Bruyne, die hem uitstekend geholpen heeft met zijn integratie. "Hij is heel belangrijk, op en naast het veld, zelfs al voor de transfer. Kevin is iemand die heel veel spelers helpt in het team."