VP Rapport: Ervaring en lefgozer scoren goed, flanken stellen teleur

VP Rapport: Ervaring en lefgozer scoren goed, flanken stellen teleur

8 mei - 21:40 Laatste update: 9 mei - 09:33
2

Het was woensdag net niet voor Club Brugge. Nadat het in Firenze met 3-2 had verloren, bleef Blauw-Zwart woensdag op een 1-1 gelijkspel steken tegen Fiorentina. Met een opgeheven hoofd verlaat Club Brugge vlak voor de finale de Conference League. Nog een laatste spelersrapport van VoetbalPrimeur.be hebben de spelers nog tegoed. Bij deze.

Simon Mignolet – 8
De ervaren doelman toonde opnieuw dat hij nog altijd op topniveau kan keepen. Had een cruciale redding meteen na de 1-0. Stuurde zijn achterhoede. Was bijna helemaal de held van Club Brugge, maar zijn vingertoppen konden net niet bij de strafschop.

Kyriani Sabbe – 6,5
De voorbije matchen zagen we Sabbe zich offensief uitleven. Dat kon hij dit keer niet doen. Hij moet zich focussen op verdedigen en deed dat meer dan behoorlijk.

Brandon Mechele – 6
Heel Club Brugge zal vannacht slecht slapen, maar Mechele misschien nog het slechts van allemaal. Hoe vaak zal hij de beelden van die cruciale penalty nog voor zijn ogen zien verschijnen? Speelde voor de rest een degelijke partij, maar dat zal hij nu bijzaak vinden.

Joel Ordonez – 8
Kan terugblikken op een sterke halve finale. Stond meer dan zijn mannetje. Won nagenoeg alle luchtduels en klaarde bijna de klus.

Maxime De Cuyper – 8
Domenico Tedesco zoekt al 1,5 jaar naar zijn linksachter. Was dit dan de match die de bondscoach deed overtuigen? De Cuyper is een lefgozer met goede voeten. Misschien gaat hij niet mee naar het EK. In veel boekjes van scouts staat hij ongetwijfeld wel.

Denis Odoi – 7 
Had in Firenze nog Raphael Onyedika langs zich, maar moest het door de schorsing van zijn maatje in Italië woensdag alleen doen, want Hugo Vetlesen stond toch iets hoger. Odoi kwam beter uit de verf dan in de heenmatch. Kreeg na zijn vervanging nog een rode kaart (twee keer geel).

Hugo Vetlesen – 5
Kon zijn stempel op het middenveld niet drukken. Kon de Italianen niet afstoppen op het middenveld en was voorin amper of niet te vinden.

Hans Vanaken – 8
Club Brugge mag dankbaar zijn dat Hans Vanaken nog altijd in het Blauw en Zwart speelt. Op zijn 31e is hij nog altijd de meest bepalende speler van Club Brugge. Gaf de voorzet van de 1-0 of scoorde hem misschien mogelijk zelf wel. Dat was achteraf helaas bijzaak. Scoorde in de extra tijd nog bijna de 2-1. Bijna telt helaas niet.

Michal Skoras – 4
Nee, het was opnieuw niet de avond van Skoras. De buitenspeler flitste nooit en zakte tegen Fiorentina door het ijs. Kreeg de kans op de 2-0, maar reageerde te traag. Het vatte zijn match perfect samen.

Ferran Jutgla – 4,5
Helaas was het aan de andere kant niet veel beter. Jutgla probeerde wel iets meer dan Skoras, maar veel leverde het allemaal niet op.

Igor Thiago – 7
Wat een vechtlust, wat een grinta. Thiago toonde woensdag weer zijn gedrevenheid. Veroverde voor de rust heel wat ballen. Kon helaas zelf te weinig dreigend zijn, maar dat was zeker niet zijn fout alleen. Verdween in de tweede helft wel wat uit beeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.