Club Brugge grijpt naast finaleticket na late gelijkmaker Fiorentina

8 mei - 20:42 Laatste update: 20:42
150

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van de Conference League. Club kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina. De Italianen hadden de heenwedstrijd al gewonnen met 3-2.

Club Brugge begon vol goede moed aan de partij en probeerde de wedstrijd meteen in handen te nemen. Al weerde Fiorentina zich kranig. Het was wachten tot minuut twintig voor de eerste echte grote kans. En die was meteen goed voor een doelpunt. Het was Hans Vanaken die op de linkerflank werd vrijgespeeld en uitpakte met een uitstekende voorzet. Die voorzet kwam terecht bij de doorgelopen Maxim De Cuyper die de bal in doel wist te deviëren. Of hij de bal effectief raakte is niet helemaal zeker.

Meteen na het openingsdoelpunt kreeg Fiorentina een reuzenkans, maar Mignolet en De Cuyper hielden Blauw-Zwart overeind. Ook Club kreeg op het halfuur nog een goede kans maar Skoras kon niet besluiten op aangeven van Thiago. Daarna was het weer de beurt aan Fiorentina. Het was Kouamé die uitpakte met een schicht tegen de deklat. De bal botste echter niet achter de lijn en dus kon Club Brugge met een 1-0 voorsprong de rust ingaan.

Het begin van de tweede helft liet wat op zich wachten omdat er te veel rook in het stadion hing. Toen die dan toch op gang werd getrapt was het Club Brugge dat de eerste grote kans kreeg via Odoi. Hij kon vrij koppen op een hoekschop, maar wist niet te scoren. Daarna voerde Fiorentina de druk op en moest Club enkele hoekschoppen en vrijetrappen weggeven. Op een van die vrijetrappen kwam Blauw-Zwart goed weg toen Biraghi de lat trof.

Nog geen drie minuten later trof Fiorentina opnieuw het doelhout. Kouamé zag zijn poging tegen de paal stranden. In minuut 83 kreeg Fiorentina een strafschop toegewezen na gevaarlijk spel van Mechele. Beltran zette zich achter de bal en zette hem feilloos om. In de extra tijd kreeg Club Brugge nog een grote kans maar de poging van Vanaken werd door de doelman nog net uit de hoek geranseld.

Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel en grijpt Club Brugge naast het finaleticket voor de Conference League. Fiorentina neemt het in de finale op tegen Aston Villa of Olympiacos. Zij strijden donderdag om het tweede finaleticket. De Grieken wonnen de heenwedstrijd met 2-4.