Exit Vrancken is bevestigd: 'Genk en trainer gaan onmiddellijk uit elkaar'

Exit Vrancken is bevestigd: 'Genk en trainer gaan onmiddellijk uit elkaar'

8 mei - 19:43 Laatste update: 19:55
67

Wouter Vrancken is niet langer meer de trainer van KRC Genk. Het nieuws hing al een paar uur in de lucht, maar Sporza laat nu weten dat het huwelijk per direct is gestopt.

In de zomer van 2022 begon Vrancken als trainer van KRC Genk. Voordien werkte hij als T1 onder meer voor Lommel en KV Mechelen. De ex-speler kreeg Genk meteen aan de praat en haalde vorig seizoen op een haar na de titel binnen. De pegel van Toby Alderweireld maakte uiteindelijk het verschil tussen plaats één en twee.

Dit seizoen kwam Genk een tijd minder voor de dag. De Limburgers konden zich wel kwalificeren voor de Champions' Play-Offs. In Play-Off 1 was de start goed, maar door onder meer twee zware nederlagen tegen Club Brugge was de titeldroom voorbij.

De voorbije dagen klonk het almaar harder dat KAA Gent Vrancken wil als nieuwe trainer. Het is niet duidelijk of zijn exit bij Genk er mede kwam door dit transferverhaal. Sporza stelt dat Vrancken op donderdag afscheid neemt van de spelersgroep. Hij zit niet op de bank tegen RSC Anderlecht aankomend weekend.