‘Verdere samenwerking KRC Genk en hoofdtrainer Vrancken (bijna) onmogelijk’

‘Verdere samenwerking KRC Genk en hoofdtrainer Vrancken (bijna) onmogelijk’

8 mei - 15:01 Laatste update: 15:36
13

Wouter Vrancken en KRC Genk zijn erg dicht bij een scheiding. Het is goed mogelijk dat Vrancken voor de laatste keer voor de groep van Genk stond tijdens de training. Achter de schermen wordt druk gewerkt om de scheiding af te ronden, weet Het Nieuwsblad.

Vrancken geniet van de interesse van KAA Gent en de relatie tussen de hoofdtrainer en zijn club Genk was al een tijd bekoeld. Waar Vrancken de teleurstellende resultaten verwijt aan het transferbeleid, vindt de clubleiding dat er met de huidige kern betere prestaties mogelijk moesten zijn.

Ook vindt de clubleiding van Genk dat Vrancken niet snel genoeg de jeugd van De Genkies in het eerste elftal introduceert. Dit is voor Genk een centraal element in het langetermijnbeleid van de club.

Vrancken ligt nog tot 2026 onder contract bij Genk. Beide partijen zijn gebonden aan een stevige verbrekingsvergoeding. Toch lijkt de vergoeding het huwelijk niet in stand te kunnen houden. Daarnaast is het goed mogelijk dat Genk en Gent elkaar op 2 juni treffen in de strijd om een Europees ticket.

Het huidige contract van Vrancken bij Genk zorgt voor een stevige discussie. Het is de vraag welke partij de eerste stap zet om de scheiding te verwezenlijken. Het levert een ongezonde situatie voor Genk, dat nog druk aan het strijden is in de Champions’ Play-Offs voor een Europees ticket.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.