Snoeiharde berichten van Van Basten onthuld: 'Jij met je trieste leven'

Snoeiharde berichten van Van Basten onthuld: 'Jij met je trieste leven'

7 mei - 23:45 Laatste update: 21:45
4

Wim Kieft heeft eerder deze eeuw eens kwaad bloed gezet bij Marco van Basten. Hij onthult dat de voormalig trainer van Ajax en Oranje fel reageerde, nadat hij kritiek had gekregen.

Kieft krijgt bij Veronica Offside de vraag wie zijn favoriete analist is. "Ik hou wel van Marco, een beetje dwars. Hij zegt wat hij vindt", zegt de oud-spits. Het zorgt voor verbazing bij presentator Wilfred Genee, die weet dat de twee in het verleden niet door één deur konden.

Kieft liet zich onder meer kritisch uit over Van Basten, toen die nog trainer van Ajax was. "Ruud Gullit, Marco, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, je kunt ze niet allemaal de hand boven het hoofd houden, omdat je met ze gevoetbald hebt. Dat is een beetje lastig. Als speler viel er niet zo veel kritiek op hen te leveren, als trainer wel. Zij kunnen daar niet zo goed tegen, of ze verwachten niet dat je dat zal doen."

Het kwam Kieft op een uitbrander te staan van Van Basten. "Ja, ik kreeg van Marco appjes. Hij was heel boos op mij. Ik had iets geroepen over Johan Cruijff ofzo, het was iets met de Cruijff-revolutie. Het eerste bericht dat ik kreeg was van: hé, jij met je trieste leven. Daar had hij feitelijk gelijk in", lacht de 43-voudig international. "Hij zit dan in zijn emotie, hij zei ook: van mij ga je het niet winnen, dat kon je vroeger ook niet. Had hij ook gelijk in."

De analist van Veronica Offside benadrukt dat hij geen moeite heeft met de uitspraken. "Laatst, een jaartje geleden, kwam ik hem op de squashbaan tegen en dat ging goed, ja. Iedereen maakt zich zo druk om kritiek. Het hoort er allemaal een beetje bij."