Botaka over ex-coach Hayen: Hij zal beroep doen op dragers binnen Club Brugge

Botaka over ex-coach Hayen: "Hij zal beroep doen op dragers binnen Club Brugge"

28 maart - 11:49
4

Club Brugge neemt het op 1 april op tegen Cercle Brugge. Niet langer Ronny Deila, maar wel Nicky Hayen zal in - of voor - de dug-out plaatsnemen. Voormalig STVV-speler onder Hayen, Jordan Botaka, gelooft alvast dat de interim coach van Club Brugge over voldoende kwaliteiten beschikt. 

Meteen een echte derby voor Nicky Hayen. Al is hij niet aan zijn proefstuk toe. In het seizoen 2019-2020 werd hij tot T1 gebombardeerd bij STVV, nadat Marc Brys ontslagen werd. Het eerste duel voor Hayen toen was meteen de Limburgse derby, op bezoek bij rivaal KRC Genk. "Wat absoluut geen makkelijke taak was", zegt Jordan Botaka in Het Belang van Limburg. STVV stuntte meteen onder Hayen en won met 1-2.

Volgens Botaka wist Hayen nochtans meteen hoe hij zijn spelersgroep moest behandelen én prikkelen. "Wat ik enorm apprecieerde aan Nicky Hayen was het feit dat hij beroep deed op de dragende spelers binnen de kern", aldus Botaka. "Iets wat zich zal herhalen nu bij Club Brugge. Hij zorgde dat zij de ploeg mee klaarstoomden voor de eerstvolgende wedstrijd."

Van een ego of dictatuur was er nooit sprake volgens de huidige FC Ashdod-winger. "Nicky is lang genoeg profvoetballer geweest om te weten hoe spelers denken, wat ze voelen, wat ze willen. Hij schoof zijn ego helemaal opzij en daar heb ik altijd respect voor gehad", zegt Botaka. "Hij gooide de bal in het kamp van de mannen die het veld op moesten, en zorgde ervoor dat iedereen de drive kreeg om te presteren en op zoek ging naar zijn beste zelve."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.