Opvallend: Boze Guardiola gaat in de clinch met Haaland

12 augustus 2023 om 17:01

Manchester City-manager Pep Guardiola is niet snel tevreden, zo bleek vrijdag weer tijdens het Premier League-duel met Burnley. Hoewel Erling Haaland er halverwege al twee had inliggen, kreeg hij een flinke preek van de Catalaan.

Guardiola greep Haaland bij de arm en sprak hem fel toe. Hij zag zich daartoe genoodzaakt, omdat de Noorse topspits zich had beklaagd bij Bernardo Silva. "Hij wilde de hele tijd de bal", verklaart de manager bij Sky Sports. "Hij zei: speel naar mij, man-tegen-man maak ik het af. Maar als er nog maar een paar minuten te spelen zijn in de eerste helft... Op die manier verloren Mateo Kovacic en Rodri de bal. Bernardo had gelijk dat hij de bal daarna niet meer aan Haaland gaf."

Volgens Guardiola is er desondanks geen enkel probleem. "Er is geen probleem. Hij scoorde twee keer en is erg blij." Ook Haaland tilt niet te zwaar aan het voorval. "Hij (Pep, red.) was een beetje boos. Iedereen ziet dat ik mij ontwikkel, ik doe mijn best. Het is een genoegen om met Pep te werken. Ik weet niet of er een betere manager is voor een jonge speler, want dat ben ik nog steeds."

Manchester City won uiteindelijk met 3-0 van Burnley.